Maatjesharing

Van Hollandse Nieuwe naar Maatjesharing

Tonijn MSC Seven Seas

De periode van de Hollandse Nieuwe is ten einde en per 1 oktober is dit visje verder gegaan onder de naam Maatjesharing. Hoe zit dat precies?


Om dit te begrijpen kijken we eerst naar de Hollandse Nieuwe. Dit visje is namelijk niet zomaar een haring. Er gaat hier een speciaal traject aan vooraf. Niet elke haring kan en mag een Hollandse Nieuwe worden. Er zijn eisen waaraan deze moet voldoen. De Hollandse Nieuwe is een Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS) en wordt op speciale wijze bereid. Ook zit er een tijd aan vast hoe lang men deze speciale haring mag verkopen onder de naam Hollandse Nieuwe, namelijk tot eind september. (Lees hier meer over de bereiding van de Hollandse Nieuwe en GTS.)


Na deze periode zal de haring die bereid is als Hollandse Nieuwe officieel doorgaan onder de naam Hollandse Maatjesharing. Wij noemen hem simpelweg ‘Maatjesharing’. Niet elke haring mag dus ook Maatjesharing genoemd worden. Deze moet wel volgens speciale wijze bereid zijn, net zoals de Hollandse Nieuwe.


Eigenlijk is er dus helemaal geen verschil tussen de Hollandse Nieuwe en de Maatjesharing. We zijn alleen iets verder in het jaar aangekomen en noemen het visje bij een andere naam. 

Bent u op zoek naar een bepaald product? Wij kijken naar wat we voor u kunnen betekenen!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op. Of bel met ons verkoopkantoor.

Neem contact met ons op

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

15 december 2025
It's Veggietime
Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
8 december 2025
Missie en visie: Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
#supermarkt #vettevis #gezondekeuze #gerooktezalm #haring #visdag #retailmarketing #sevenseasinterna
door Philip de Graaf 1 december 2025
Consumenten zijn steeds bewuster bezig met hun voedingspatroon. Gezonde keuzes, transparantie over herkomst en gemak op het bord spelen daarin een steeds grotere rol. Vette vis zoals haring en zalm past perfect in dit plaatje. Het Voedingscentrum adviseert niet voor niets om twee keer per week vis te eten, waarvan mins
24 november 2025
Bij Seven Seas International staan kwaliteit, versheid en duurzaamheid centraal. Ontdek hoe wij dagelijks werken aan betrouwbare visproducten met impact.
17 november 2025
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurmerken duurzaamheid en voedselveiligheid waarborgen.
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurme
10 november 2025
Nederlanders en hun visconsumptie: trends, topsoorten en duurzame keuzes.
Meer berichten