Onze General Manager

Kijkje in het bedrijf

Tonijn MSC Seven Seas

U heeft al eerder kennis kunnen maken met onze Commercieel Manager. Lees dat interview hier. Dit keer willen we u voorstellen aan onze General Manager Frans ter Haar.


Vertel eens iets over jezelf.

Hoi. Ik ben Frans ter Haar, 46 jaar oud en getrouwd met Marjanne. We hebben twee dochters, van 16 en 6 jaar en een zoon van 13 jaar oud. We wonen nu bijna 3 jaar in Rengerswetering te Bunschoten.


Wat staat er nog op jouw bucketlist?

Ik zou nog graag een keer samen met mijn vrouw een rondreis willen maken door Nieuw-Zeeland


Hoelang werk je al bij The Koelewijn Group en wat was je eerste functie?

Inmiddels werk ik alweer 26 jaar voor de Koelewijn Group en heb ik door de jaren heen diverse functie gehad. Mijn eerste ervaring bij Koelewijn was als 15/16 jarige vakantiewerker, waarbij ik in de Inleggerij Rollmops draaide. Mijn eerste officiële functie bij Koelewijn was assistent bij de Haringschoonmaakafdeling.


Wat zijn jouw verantwoordelijkheden in je huidige functie?

Ik ben de General Manager van Koelewijn Oostmaat BV en de Rokerij van Koelewijn’s Haringinleggerij BV locatie Palingweg 3-5. Mijn verantwoordelijkheden zijn hierdoor zeer divers. Kort en krachtig vertaald: samen met mijn collega’s ervoor zorgen dat alles op alle afdelingen als een geoliede machine blijft draaien/functioneren.


"Elke dag ga ik weer met plezier naar mijn werk."


Hoe ben je terecht gekomen waar je nu bent?

Door jarenlange trouwe inzet, wederzijds respect, samenwerking en de verantwoording te kunnen dragen die bij je functie hoort.


Wat zijn de leuke kanten van jouw functie?

Door mijn functie kom je met alle facetten, die met het draaiend houden van een ondernemen nodig zijn, in aanraking. Hierdoor is het nooit saai en komt er dagelijks wel weer een uitdaging op mijn pad. Elke dag ga ik weer met plezier naar mijn werk.

Wat zijn de minder leuke kanten van jouw functie?

We hebben net een traject van ruim twee jaar afgerond met een trouwe medewerker die helaas chronisch ziek is geworden. Dit zijn dingen waar je liever niet mee bezig houdt, maar wel bij je functie horen.


Wat is jouw grootste irritatie?

Een storing aan een van de productielijnen, op een moment dat het ontzettend druk is en waardoor de hele planning die is gemaakt in duigen valt.


Op welke professionele prestatie ben je het trotst?

De nieuwbouw van de Rokerij/renovatie van Koelewijn Oostmaat BV. Dit was een fantastisch project om mee te mogen maken. Helemaal om te zien dat alle ruimtes die toen gecreëerd zijn, nu optimaal benut worden en alles functioneert zoals destijds bedacht is. 


"Dit zal de kwaliteit van de schoongemaakte haring ten goede komen."


Wat zijn jouw toekomstdoelen voor Seven Seas International?

Wij zijn op dit moment bezig met nieuwbouwplannen op de locatie Ansjovisweg 24. Dit is een meerjarig plan dat in ruim vier fases uitgevoerd zal gaan worden. Eén van deze fases is de uitbreiding/verbouwing van de huidige haringschoonmaak afdeling. Hier willen wij een verpakkingsruimte gaan creëren, zodat de schoongemaakte haring direct verpakt wordt in de bijbehorende verpakking. Dit zal de kwaliteit van de schoongemaakte haring ten goede komen. Ook doen we hiermee een grote besparing op de afvalstroom, die nu ontstaat door het gebruik van grote PP schalen voor het transport van de schoongemaakte haring naar de Palingweg 5. Wat uiteraard ook goed is voor het milieu en duurzaam ondernemen is.

Er zal dus een extra verpakkingslijn komen op locatie Ansjovisweg 24 en hierdoor komt er extra inpakcapaciteit vrij op de locatie Palingweg 5. Wat ook zeker gewenst is, aangezien we momenteel redelijk vol zitten wat betreft productiecapaciteit.

Dit is dus een mooi en op dit moment meest tastbaar toekomstdoel voor The Koelewijn Group.


Wil je zelf nog iets toevoegen?

Ik hoop nog vele jaren in goede gezondheid werkzaam te mogen zijn voor The Koelewijn Group.

Meer informatie? Laat een bericht achter via onderstaand formulier.

Neem contact met ons op

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

Vers gevangen Hollandse Nieuwe. Romig, stevig en topkwaliteit. Levering aan retail en foodservice
10 juni 2025
De eerste Hollandse Nieuwe van het seizoen is binnen! Lees waarom deze vangst van topkwaliteit is en wat wij voor jouw viswinkel of supermarkt kunnen betekenen.
SevenSeas, Hollandse Nieuwe, rondleiding, proeverij, Bunschoten-Spakenburg, Haring
28 mei 2025
Benieuwd hoe wij haring van topkwaliteit produceren? We nodigen je graag uit op onze locatie voor een vrijblijvende rondleiding mét haringproeverij.
vacature alert, Sevenseas, marketing, sales
27 mei 2025
Bij Seven Seas International – onderdeel van de Koelewijn Group – draait alles om vakmanschap, innovatie en natuurlijk: vis van topkwaliteit. Al meer dan 100 jaar zijn we wereldwijd actief in de internationale vishandel. We produceren een breed assortiment aan duurzame visproducten voor zowel de retailmarkt als foodserviceklanten in binnen- en buitenland. En daar zijn we trots op.
Hollandse Nieuwe haring recept met avocado en peper op een volkoren cracker met citroen
26 mei 2025
Hollandse Nieuwe is al jaren een favoriet op de Nederlandse menukaart. Traditioneel geserveerd met uitjes en zuur, maar deze vetrijke vis leent zich voor nog veel meer creatieve combinaties. En dat is goed nieuws voor wie op zoek is naar gezonde én verrassende gerechten met vis.
Bord hollandse nieuwe haring met ui en zuur van visleverancier Seven Seas International
19 mei 2025
Niet elke haring mag zomaar Hollandse Nieuwe heten. De benaming is sinds 2016 beschermd onder het Europese keurmerk Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS). Dit betekent dat de haring moet voldoen aan specifieke eisen, zowel qua vangstperiode als bereidingswijze.
15 mei 2025
Ontdek hoe Seven Seas International topkwaliteit Hollandse Nieuwe levert: ambacht, betrouwbaarheid en internationale productie in één.
Meer Posts