Warm gerookte makreel flakes

Visproduct van de maand

Tonijn MSC Seven Seas

De MAKREEL is goed te herkennen aan zijn groenblauwe rug met blauwzwarte strepen en een zilverwitte buik. De Atlantische makreel komt voor in de Noordoost Atlantische Oceaan, van de Golf van Biskaje tot aan de noordelijke wateren van IJsland en Groenland. Een makreel kan tot wel 20 jaar oud worden.


Doordat een makreel zich voedt met plankton, garnalen, jonge haring en zandspiering is het vetgehalte van deze vis relatief gezien zeer hoog. Het is een vette vis, die veel onverzadigde vetzuren (goede vetten) bevat. Daarnaast zit de makreel boordevol vitamines (A, B, C, D, E en K) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en selenium). Naast dat de makreel ontzettend gezond is, is het ook nog eens een betaalbaar visje.


Makreel wordt in Nederland vooral als een ready-to-eat product gegeten. De gestoomde makreel (= warm gerookt) is veelal te koop als hele vis of als filet naturel of met kruiden. Tegenwoordig zie je ook steeds meer de gestoomde makreel al schoongemaakt in de supermarkt liggen als filets, stripes of flakes. Zo hoeft de consument niet meer zelf de makreel te fileren en is het direct klaar voor gebruik.


Zo ook onze warm gerookte makreel flakes. Haal de verpakking een kwartier voor het consumeren uit de koelkast en deze is perfect te gebruiken voor in bijvoorbeeld salades of op toast. Vandaag hebben wij een recept klaarstaan voor een poké bowl, met de warm gerookte makreelflakes.


Bron: Visbureau.nl


Poké bowl met warm gerookte makreel

Voor 2 personen


Ingrediënten:  

• 200 gram warm gerookte makreel flakes

• 100 gram sushirijst

• ½ el suiker

• ½ el sushiazijn

• 150 gram mango

• 100 gram tuinbonen

• 100 gram wortel

• 100 gram venkel

• 100 gram komkommer

• 1 lente-ui

• 2 tl sesamzaadjes

• Sojasaus

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met de suiker en sushiazijn. Laat in een kom onder een theedoek afkoelen.

2. Haal de warm gerookte makreel flakes vast uit de koeling, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

3. Kook de tuinbonen beetgaar. Haal daarna het velletje eraf, zodat je een groen boontje overhoudt.

4. Rasp de wortel en venkel in reepjes. Schaaf de komkommer in dunne linten. Snij de mango in kleine blokjes en snij de lente-uit in smalle ringetjes.

5. Schep de rijst in de kommen. Verdeel de groentes, de mango en de vis mooi over de rijst. Strooi de lente-ui en sesam erover heen.

6. Serveer met de sojasaus.


Een poké bowl is erg gemakkelijk aan te passen naar eigen smaak. Kies zelf de groentes die u lekker vindt. Heeft u liever zalm, dan kan dat natuurlijk ook. Niks is te gek in een poké bowl!


Eet smakelijk!


Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

15 december 2025
It's Veggietime
Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
8 december 2025
Missie en visie: Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
#supermarkt #vettevis #gezondekeuze #gerooktezalm #haring #visdag #retailmarketing #sevenseasinterna
door Philip de Graaf 1 december 2025
Consumenten zijn steeds bewuster bezig met hun voedingspatroon. Gezonde keuzes, transparantie over herkomst en gemak op het bord spelen daarin een steeds grotere rol. Vette vis zoals haring en zalm past perfect in dit plaatje. Het Voedingscentrum adviseert niet voor niets om twee keer per week vis te eten, waarvan mins
24 november 2025
Bij Seven Seas International staan kwaliteit, versheid en duurzaamheid centraal. Ontdek hoe wij dagelijks werken aan betrouwbare visproducten met impact.
17 november 2025
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurmerken duurzaamheid en voedselveiligheid waarborgen.
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurme
10 november 2025
Nederlanders en hun visconsumptie: trends, topsoorten en duurzame keuzes.
Meer berichten