Verspillingsvrije week 2023

Duurzaamheid

Tonijn MSC Seven Seas

Van 11 tot 17 september staat duurzaamheid in de spotlight door de aandacht te vestigen op voedselverspilling. Een kwart van het eten in Nederland wordt niet gegeten. Zonde!


Hoe kijken wij als bedrijf naar verspilling? Natuurlijk proberen wij hier goed op te letten, want verlies van producten is verlies van geld. Maar dat niet alleen, verspilling is zonde. Kijk eens naar de energie die wordt gestoken in het produceren van een artikel: de vissers die de vis hebben gevangen of gekweekt, verwerkt, getransporteerd, bewerkt, verpakt en vervoerd naar de klant. Al die energie wil je toch niet verloren laten gaan?


Wij werken samen met onze klanten om de derving zo laag mogelijk te houden. Is er van een bepaald artikel een te hoge derving, dan zetten we het artikel in de reclame, vervangen we dit artikel of we passen de handelseenheid aan.


Daarnaast wonen wij in een vissersdorp. Is er van een bepaalde artikel onverwacht veel over, dan is er altijd interesse vanuit een ander verkoopkanalen.


Verder proberen we altijd zo creatief mogelijk om te gaan met de vis en benutten we elk deel van het product. Zo gebruiken we soms delen vis van het ene product voor een ander product. Maar ook de koppen, het graat en de vellen van vissen worden hergebruikt. Bijvoorbeeld voor dierenvoeding. Op onder andere deze manier proberen wij voedselverspilling tegen te gaan.


Wat doe jij eraan om zo min mogelijk voedsel te verspillen?

Kijk voor tips op de website van samentegenvoedselverspilling.nl

Bent u op zoek naar een bepaald product? Wij kijken naar wat we voor u kunnen betekenen!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op. Of bel met ons verkoopkantoor.

Neem contact met ons op

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

15 december 2025
It's Veggietime
Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
8 december 2025
Missie en visie: Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
#supermarkt #vettevis #gezondekeuze #gerooktezalm #haring #visdag #retailmarketing #sevenseasinterna
door Philip de Graaf 1 december 2025
Consumenten zijn steeds bewuster bezig met hun voedingspatroon. Gezonde keuzes, transparantie over herkomst en gemak op het bord spelen daarin een steeds grotere rol. Vette vis zoals haring en zalm past perfect in dit plaatje. Het Voedingscentrum adviseert niet voor niets om twee keer per week vis te eten, waarvan mins
24 november 2025
Bij Seven Seas International staan kwaliteit, versheid en duurzaamheid centraal. Ontdek hoe wij dagelijks werken aan betrouwbare visproducten met impact.
17 november 2025
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurmerken duurzaamheid en voedselveiligheid waarborgen.
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurme
10 november 2025
Nederlanders en hun visconsumptie: trends, topsoorten en duurzame keuzes.
Meer berichten