Schol

Product van de maand juli/augustus

Hele schol op ijs. Product van de maand bij Seven Seas International.

Schol (Pleuronectes platessa) is een platvis die vooral op de bodem van de zee leeft, niet ver uit de kust vandaan. Onze schol wordt in het wild gevangen in het noordoostelijk deel van de Atlantische Oceaan (centrale Noordzee), door Osprey Fish.


Osprey Fish is, net als The Koelewijn Group, een familiebedrijf met een hart voor vis(serij). De sleepnetten die zij gebruiken voor de vangst zijn gericht op weinig beroering van de bodem, sparing van het bodemleven en een minimale bijvangst. Deze vis is dus duurzaam gevangen, volgens de regels van het MSC keurmerk.


De schol is een Nederlands visje. Echter wordt de meeste schol die wordt gevangen in Nederland, geëxporteerd naar het buitenland. Terwijl de schol juist een heerlijke vis is om (zelf thuis) te bereiden en eten.

 

Leuk weetje: wanneer de schol nog erg jong is, zwemt hij rechtop. Na een week of zes verplaatst zijn ene oog naar de andere kant en transformeert hij tot de platvis die wij kennen.

 

De schol is een tijdje overbevist geweest. Dankzij regels vanuit de EU en de internationale non-profitorganisatie MSC is dit gelukkig niet meer het geval en kunnen we nog steeds genieten van een heerlijk, vers gevangen, gebakken scholletje van eigen bodem.

 

Wij bieden schol in de volgende varianten aan:

-         Schol heel

-         Schol panklaar (kop en staart eraf)

-         Filet met vel

-         Filet zonder vel

-         Gerookte scholfilet

 

Interesse? Laat een bericht achter in het contactformulier en wij nemen contact met u op. Of bel met ons verkoopkantoor.


Recept gebakken schol


De schol is een duurzaam visje van Nederlandse bodem, heerlijk zacht van smaak en ook nog eens mager. Het lekkerste is om de vis puur te bakken, met vel en graat. Het vlees van de schol is zacht en valt gemakkelijk uit elkaar. De graat houdt dit bij elkaar en daarnaast versterkt het ook nog eens die lekkere smaak. Daarom hier een recept van (panklare) gebakken schol. 


Scholfilet voor en achterkant voor Retail voor Seven Seas International

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 schollen, panklaar
  • Flinke scheut (olijf)olie
  • Evt peper en zout naar smaak
  • Citroen

Was de schol met water en dep hem droog. Strooi evt. wat peper en zout over de schol. Pak een pan die groot genoeg is voor de hele schol om in te liggen. Doe een flinke scheut olie in de pan en laat het heet worden. Leg de schol in de pan en zet het vuur iets lager. Bak beide kanten in ongeveer vijf minuten heerlijk krokant. Knijp een citroen uit over de schol voor wat extra smaak en eet smakelijk!


Gebakken schol is heerlijk in combinatie met aardappelen en groentes uit de oven.

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

Vers gevangen Hollandse Nieuwe. Romig, stevig en topkwaliteit. Levering aan retail en foodservice
10 juni 2025
De eerste Hollandse Nieuwe van het seizoen is binnen! Lees waarom deze vangst van topkwaliteit is en wat wij voor jouw viswinkel of supermarkt kunnen betekenen.
SevenSeas, Hollandse Nieuwe, rondleiding, proeverij, Bunschoten-Spakenburg, Haring
28 mei 2025
Benieuwd hoe wij haring van topkwaliteit produceren? We nodigen je graag uit op onze locatie voor een vrijblijvende rondleiding mét haringproeverij.
vacature alert, Sevenseas, marketing, sales
27 mei 2025
Bij Seven Seas International – onderdeel van de Koelewijn Group – draait alles om vakmanschap, innovatie en natuurlijk: vis van topkwaliteit. Al meer dan 100 jaar zijn we wereldwijd actief in de internationale vishandel. We produceren een breed assortiment aan duurzame visproducten voor zowel de retailmarkt als foodserviceklanten in binnen- en buitenland. En daar zijn we trots op.
Hollandse Nieuwe haring recept met avocado en peper op een volkoren cracker met citroen
26 mei 2025
Hollandse Nieuwe is al jaren een favoriet op de Nederlandse menukaart. Traditioneel geserveerd met uitjes en zuur, maar deze vetrijke vis leent zich voor nog veel meer creatieve combinaties. En dat is goed nieuws voor wie op zoek is naar gezonde én verrassende gerechten met vis.
Bord hollandse nieuwe haring met ui en zuur van visleverancier Seven Seas International
19 mei 2025
Niet elke haring mag zomaar Hollandse Nieuwe heten. De benaming is sinds 2016 beschermd onder het Europese keurmerk Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS). Dit betekent dat de haring moet voldoen aan specifieke eisen, zowel qua vangstperiode als bereidingswijze.
15 mei 2025
Ontdek hoe Seven Seas International topkwaliteit Hollandse Nieuwe levert: ambacht, betrouwbaarheid en internationale productie in één.
Meer Posts