Nationale Oester Dag

Dé dag om de oester in het zonnetje te zetten!

Open oester op ijs voor nationale oester dag.

Op 5 augustus is het Nationale Oester Dag. Dé dag om de oester in het zonnetje te zetten.


Iedereen kent het populaire schelpdier wel. De oester, een tweekleppig weekdier dat leeft in het ondiepe, warme water van de oceaan. Er zijn verschillende soorten oesters, die leven op diverse ‘banken’ over de wereld. Tegenwoordig wordt hij veel gekweekt, ook in Nederland. Door overbevissing in het verleden is er in Nederland alleen nog maar de kweekoester. Bepaalde oesters, bijvoorbeeld de Zeeuwse platte oester, hebben een lange tijd nodig om volwassen te worden en te rijpen voor ze klaar zijn om gegeten te worden. Dit kan namelijk tot wel vijf jaar duren. Er zijn ook oesters, bijvoorbeeld de Creuse, waarbij dit zo’n 2,5 jaar duurt.


Hoe eet je een oester?

Zeg ik oester, dan zeg jij slurpen. Oesters zijn inderdaad erg bekend als het verse, ziltige stukje zeevlees dat je zo naar binnen slurpt. Maar wist je dat je volgens de oester-etiquette MOET bijten op de oester? Juist door een paar keer te kauwen op de oester komt er na de zoute, ziltige smaak een heerlijke, zoete smaak vrij uit de oester.


Veel mensen denken dus bij het eten van oesters aan een rauw product. Maar de bereiding van een oester is enorm veelzijdig. Je kunt hem ook bakken, grillen, frituren, roken en stomen. Er staan ook recepten op internet waarbij de oester op de BBQ wordt bereid. Perfect voor nu in de zomer(vakantie).


Welke oesters bieden wij aan?

We kunnen wereldwijd aan elke soort vis, schaal- en schelpdier komen. Zo ook aan de oester. Hieronder vind je een lijst met oesters uit ons assortiment:


Ons oester assortiment:

-         Zeeuwse platte

-         Creuse (Japanse holle oester)

-         Fines du Claire

-         Gillardeau

-         Geay


Naast oesters bieden wij ook nog coquilles, garnalen, krabben, kreeften, mosselen en schelpen aan. Kijk op onze website bij ‘Assortiment’ voor het gehele aanbod van schaal- en schelpdieren. 


Open oesters op ijs met zeekraal, een schaal met uitjes in het midden en pepertjes in de oester.

   Meer informatie? Laat een bericht achter via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op!

Neem contact met ons op

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

15 december 2025
It's Veggietime
Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
8 december 2025
Missie en visie: Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
#supermarkt #vettevis #gezondekeuze #gerooktezalm #haring #visdag #retailmarketing #sevenseasinterna
door Philip de Graaf 1 december 2025
Consumenten zijn steeds bewuster bezig met hun voedingspatroon. Gezonde keuzes, transparantie over herkomst en gemak op het bord spelen daarin een steeds grotere rol. Vette vis zoals haring en zalm past perfect in dit plaatje. Het Voedingscentrum adviseert niet voor niets om twee keer per week vis te eten, waarvan mins
24 november 2025
Bij Seven Seas International staan kwaliteit, versheid en duurzaamheid centraal. Ontdek hoe wij dagelijks werken aan betrouwbare visproducten met impact.
17 november 2025
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurmerken duurzaamheid en voedselveiligheid waarborgen.
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurme
10 november 2025
Nederlanders en hun visconsumptie: trends, topsoorten en duurzame keuzes.
Meer berichten