Foodtrends 2024

Voorspellingen op het gebied van foodtrends

Tonijn MSC Seven Seas

Wat zeggen de voorspellingen op het gebied van foodtrends voor de visindustrie in 2024? De ontwikkelingen van het afgelopen jaar zetten door, maar sommige foodspecialisten zijn het niet helemaal eens over de mate van de groei van bepaalde trends.


Onbewerkt voedsel

De consument is steeds bewuster bezig met wat er precies op hun bord ligt. Ze houden zich meer bezig met hun gezondheid. Zijn er (veel) additieven toegevoegd? Dan vinden ze dit minder aantrekkelijk. Onbewerkt voedsel heeft de voorkeur. Ook milieuvriendelijke en duurzame producten blijven belangrijk voor de klant.

Wij werken veel met ASC- en MSC-producten en houden op deze manier veel rekening met de impact van de visvangst op de natuur en gezondheid van mens en dier.

       

Plantaardig, maar ook lekker

Naast gezonde en duurzame producten is er volgens sommige trendwatchers ook een nog steeds groeiende voorkeur voor plantaardige producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de plantaardige garnaal of aan sushi gevuld met vegan zalm. Toch denken sommige trendwachters dat deze trend minder sterk zal groeien en dat men vooral in de horeca ‘lekker’ wil eten met de kwalitatief goede en natuurlijke producten, zoals een duurzaam gevangen of gekweekte vis, van hoge kwaliteit. Het zijn hier trouwens vooral de Millennials en Gen Z’ers die de trend bepalen. Zij zijn namelijk goed voor 73% van de buitenhuisbestedingen en de voorspelling is dat dit percentage zal stijgen aankomend jaar.


Maaltijdgemak en internationale keuken

Het is ook deze groep die vooral makkelijk wil eten. Kant en klare producten en maaltijdgemak is voor hen belangrijk. Naast gemak in de keuken, stijgen de internationale gerechten ook steeds meer in populariteit. Eveneens de combinatie van traditionele gerechten met kookstijlen, ingrediënten en kruiden uit andere culturen zie je steeds meer opkomen.


Wij hebben veel kant en klare producten, die u zo in de oven schuift en alleen hoeft op te warmen. Van ambachtelijk gebakken vis tot ovenschotels met verse vis en garnalen. Hier kunnen wij diverse marinades en kruiden naar smaak aan toevoegen.


De ontwikkelingen die dit jaar te zien zullen zijn, zijn gezonde, duurzame en onbewerkte producten. Maaltijdgemak is een belangrijk voorwaarde voor veel consumenten. Plantaardige producten blijven eveneens populair en de internationale keuken is terug te zien in gerechten, maar ook in de klassieke maaltijden.


Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op via onderstaand contactformulier of bel met ons verkoopteam.

Meer informatie? Laat een bericht achter via onderstaand formulier.

Neem contact met ons op

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

Bij Seven Seas International sluiten we 2025 af met dankbaarheid én ambitie.
18 december 2025
Bij Seven Seas International sluiten we 2025 af met dankbaarheid én ambitie.
15 december 2025
It's Veggietime
Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
8 december 2025
Missie en visie: Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
#supermarkt #vettevis #gezondekeuze #gerooktezalm #haring #visdag #retailmarketing #sevenseasinterna
door Philip de Graaf 1 december 2025
Consumenten zijn steeds bewuster bezig met hun voedingspatroon. Gezonde keuzes, transparantie over herkomst en gemak op het bord spelen daarin een steeds grotere rol. Vette vis zoals haring en zalm past perfect in dit plaatje. Het Voedingscentrum adviseert niet voor niets om twee keer per week vis te eten, waarvan mins
24 november 2025
Bij Seven Seas International staan kwaliteit, versheid en duurzaamheid centraal. Ontdek hoe wij dagelijks werken aan betrouwbare visproducten met impact.
17 november 2025
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurmerken duurzaamheid en voedselveiligheid waarborgen.
Meer berichten