Verse makreel

Vis van de maand januari

Tonijn MSC Seven Seas

Deze week lichten we de verse makreel uit. Jullie kennen onze warm gerookte makreel producten al, maar we kunnen natuurlijk ook verse makreel leveren!


De makreel komt uit het noordoostelijke deel van de Atlantische oceaan. In die wateren vist de rederij Lunar op makrelen van oktober tot februari. Dit is dezelfde rederij in Schotland die ook een groot deel van onze haring vangt. We hebben dan ook een goede samenwerkingsband en zij zijn een uitstekende leverancier voor onze makrelen. De rest van het jaar is er ook makreel te verkrijgen, deze is dan ingevroren.


Een makreel is een ontzettend gezond visje en bevat veel goede vetten. Daarnaast zit de makreel boordevol vitamines (A, B, C, D, E en K) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en selenium). Naast dat de makreel ontzettend gezond is, is het eveneens een betaalbaar visje.


De makreel is een heerlijke vis om te eten. Het is bijvoorbeeld ontzettend lekker om de makreel in de oven te bereiden of op de BBQ en grill. Onderstaand hebben we een recept voor uw klaarstaan waarbij de makreelfilet wordt gebakken in de pan.


Verse makreel is een fantastische seizoenvis voor de koudere maanden. Deze kunnen we als hele vis panklaar leveren, maar ook als filet op de huid. We verpakken het product onder een beschermende atmosfeer, zodat de kwaliteit behouden blijft.


Dus, wanneer mogen we bij u leveren? Neem contact op via onderstaand contactformulier of bel met ons kantoor: +31 33 299 6981

Gebakken makreelfilet met gegrilde aardappelpuree

Ingrediënten voor 2 personen


• 200 gr verse makreelfilet

• 500 gr aardappelen

• 40 gr kappertjes

• 2 st sjalot

• 4 st tomaat

• 4 el crème fraiche

• 2 tl mosterd

• 2 el roomboter

• 1,5 el olijfolie

• Peper en zout naar smaak

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de aardappelen gaar en giet deze af.
  2. Snipper de sjalot en hak de kappertjes. Halveer de tomaten en meng deze in een kom met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Stamp de aardappelen fijn en roer er de crème fraiche, sjalot, kappertjes, mosterd en roomboter doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in met olie en schep de puree erin. Leg aan de ene kant op het rooster de tomaten neer op bakpapier en plaats aan de andere kant de ovenschaal. Bak 14 – 18 min.
  4. Dep de makreelfilet droog met keukenpapier en breng op smaak. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de makreelfilet 4 minuten op middelhoog vuur. Draai de filets halverwege om. 
  5. Verdeel de aardappelpuree over de borden. Leg de makreelfilet met het vel naar boven op de puree en serveer met de gegrilde tomaten.

Eet smakelijk!

Neem contact met ons op

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

Vers gevangen Hollandse Nieuwe. Romig, stevig en topkwaliteit. Levering aan retail en foodservice
10 juni 2025
De eerste Hollandse Nieuwe van het seizoen is binnen! Lees waarom deze vangst van topkwaliteit is en wat wij voor jouw viswinkel of supermarkt kunnen betekenen.
SevenSeas, Hollandse Nieuwe, rondleiding, proeverij, Bunschoten-Spakenburg, Haring
28 mei 2025
Benieuwd hoe wij haring van topkwaliteit produceren? We nodigen je graag uit op onze locatie voor een vrijblijvende rondleiding mét haringproeverij.
vacature alert, Sevenseas, marketing, sales
27 mei 2025
Bij Seven Seas International – onderdeel van de Koelewijn Group – draait alles om vakmanschap, innovatie en natuurlijk: vis van topkwaliteit. Al meer dan 100 jaar zijn we wereldwijd actief in de internationale vishandel. We produceren een breed assortiment aan duurzame visproducten voor zowel de retailmarkt als foodserviceklanten in binnen- en buitenland. En daar zijn we trots op.
Hollandse Nieuwe haring recept met avocado en peper op een volkoren cracker met citroen
26 mei 2025
Hollandse Nieuwe is al jaren een favoriet op de Nederlandse menukaart. Traditioneel geserveerd met uitjes en zuur, maar deze vetrijke vis leent zich voor nog veel meer creatieve combinaties. En dat is goed nieuws voor wie op zoek is naar gezonde én verrassende gerechten met vis.
Bord hollandse nieuwe haring met ui en zuur van visleverancier Seven Seas International
19 mei 2025
Niet elke haring mag zomaar Hollandse Nieuwe heten. De benaming is sinds 2016 beschermd onder het Europese keurmerk Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS). Dit betekent dat de haring moet voldoen aan specifieke eisen, zowel qua vangstperiode als bereidingswijze.
15 mei 2025
Ontdek hoe Seven Seas International topkwaliteit Hollandse Nieuwe levert: ambacht, betrouwbaarheid en internationale productie in één.
Meer Posts