Zalmfilet op de huid

Vis van de maand februari

Tonijn MSC Seven Seas

De ZALM is een slanke vis die behoort tot de familie van de zalmachtigen. Ze zijn zilverachtig gekleurd met kleine zwarte stippen boven de zijlijn. 


De volwassen zalmen vertoeven in de zee. Om zich voort te planten, zwemmen ze honderden kilometers terug naar hun geboortegrond in de rivieren. Vanaf een jaar of 4 zijn de lichamen van de jonge zalmen uitgegroeid en aangepast aan het zoute water en verplaatsen ze zich naar de zee.


Voor de industriële revolutie kwam de Atlantische zalm in alle grote Europese rivieren voor. Nu is deze zalm een zeldzame vis, ook in Nederland. Onze Atlantische zalm is dan ook een kweekvis, met ASC certificaat, uit Noorwegen. De vis wordt dankzij het ACS-keurmerk schoner, gezonder en veiliger gekweekt. Daarnaast gaan we op deze manier de overbevissing van de zalm tegen en proberen we het visbestand van de Atlantische zalm weer op te hogen.


De zalm is een gezonde, vette vis om te consumeren. Er zijn sterke aanwijzingen dat het eten van vette vis de kans op hartziekten doet afnemen*. Wij hebben een heerlijk recept met zalmfilet voor u bedacht. Deze kunt u gemakkelijk thuis bereiden. 


Bron: Voedingscentrum.nl 


Zalmfilet met preistamppot en honing-mosterdsaus

Voor 4 personen


Ingrediënten voor de preistamppot:  

• 1,5 kg kruimige aardappels

• 150 ml volle melk

• 50 gr roomboter

• 800 gr prei


Ingrediënten voor de mosterdsaus:

• 225 ml kookroom 

• 4 eetlepels honing

• 2,5 eetlepel fijne mosterd

• 1 thee lepel gedroogde dille

• 1 eetlepel aardappelzetmeel 

• 1 eetlepel water


Ingrediënten voor de zalm:

• 4 x 125 gr zalmfilet op de huid

• 4 el olie 


  1. Zet alle ingrediënten klaar. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappel in water in +/-20 minuten gaar.
  2. Doe de kookroom, honing, mosterd, gedroogde dille in een pan en breng aan de kook. 
  3. Doe in een klein pannetje de melk en 30 gram roomboter en laat dit warm worden.
  4. Snij de prei in kleine halve ringen. Doe 20 gram roomboter in een pan en voeg de prei er aan toen. Bak de prei licht aan zodat het niet verkleurt, maar wel lekker zacht wordt. 
  5. Als de aardappels gaar zijn stamp ze dan met een stamper fijn en meng daar het melk-roomboter mengsel en de prei door heen. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
  6. Verhit in een bakpan de olie. Dep de zalmfilet goed droog en bak 3 minuten op de huidkant en vervolgens ook 3 minuten op de andere kant. 
  7. Bind de saus iets af met een mengsel van water en aardappelzetmeel en breng op smaak met zout en peper. 

Eet smakelijk!

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

15 december 2025
It's Veggietime
Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
8 december 2025
Missie en visie: Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
#supermarkt #vettevis #gezondekeuze #gerooktezalm #haring #visdag #retailmarketing #sevenseasinterna
door Philip de Graaf 1 december 2025
Consumenten zijn steeds bewuster bezig met hun voedingspatroon. Gezonde keuzes, transparantie over herkomst en gemak op het bord spelen daarin een steeds grotere rol. Vette vis zoals haring en zalm past perfect in dit plaatje. Het Voedingscentrum adviseert niet voor niets om twee keer per week vis te eten, waarvan mins
24 november 2025
Bij Seven Seas International staan kwaliteit, versheid en duurzaamheid centraal. Ontdek hoe wij dagelijks werken aan betrouwbare visproducten met impact.
17 november 2025
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurmerken duurzaamheid en voedselveiligheid waarborgen.
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurme
10 november 2025
Nederlanders en hun visconsumptie: trends, topsoorten en duurzame keuzes.
Meer berichten