Vis van de maand

MSC Schol

De kuitperiode van de schol is in januari en februari, daarom is schol nog wat mager in maart en april. In mei heeft de schol al een stevige en volle smaak! De vis is veelzijdig en easy te bereiden, met of zonder vel. Je kan de scholfilet ook stoven!


De MSC gecertificeerde schol is duurzaam, gezond, smaakt verrukkelijk en aantrekkelijk geprijsd! Wij kunnen de verse schol MSC-gecertificeerd dagelijks bij u leveren, hoe u het wilt. 



Bereid deze heerlijke Schol met kerstomaatjes en basilicumsaus

Ingrediënten voor 2 personen (bereidingstijd 20 min.):

• 2 hele schollen

• 1 el citroensap

• 4 el bloem

• 5 el olijfolie

• 250 gr kerstomaatjes

• 1-2 teentjes knoflook

• 75 ml yoghurt

• 3 el mayonaise

• 15 gr verse basilicum

Bereidingswijze:

1. Leg de schollen op een snijplank en wrijf in met citroensap, peper en zout;

2. Haal de schollen door de bloem, aan beide kanten;

3. Verhit olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan en bak de schollen in 8-10 minuten bruin en gaar (keer halverwege om);

4. Leg ondertussen de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper;

5. Leg de tomaatjes onder de hete grill en rooster ze ongeveer 5 minuten (tot ze open knappen);

6. Meng in een schaal de knoflook (geperst), yoghurt, mayonaise en de basilicum door elkaar en breng op smaak met zout en peper;

7. Serveer de schollen met de tomaatjes en de basilicumsaus! 


Ons visassortiment is erg gevarieerd, breed maar ook heel diep!


Klik hier voor ons uitgebreide assortiment

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

15 december 2025
It's Veggietime
Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
8 december 2025
Missie en visie: Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
#supermarkt #vettevis #gezondekeuze #gerooktezalm #haring #visdag #retailmarketing #sevenseasinterna
door Philip de Graaf 1 december 2025
Consumenten zijn steeds bewuster bezig met hun voedingspatroon. Gezonde keuzes, transparantie over herkomst en gemak op het bord spelen daarin een steeds grotere rol. Vette vis zoals haring en zalm past perfect in dit plaatje. Het Voedingscentrum adviseert niet voor niets om twee keer per week vis te eten, waarvan mins
24 november 2025
Bij Seven Seas International staan kwaliteit, versheid en duurzaamheid centraal. Ontdek hoe wij dagelijks werken aan betrouwbare visproducten met impact.
17 november 2025
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurmerken duurzaamheid en voedselveiligheid waarborgen.
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurme
10 november 2025
Nederlanders en hun visconsumptie: trends, topsoorten en duurzame keuzes.
Meer berichten