Hollandse garnalen

Vis van de maand november

Tonijn MSC Seven Seas

De Hollandse garnaal is een kleine smaakmaker! Deze garnaal is grijsbruin van kleur en heeft een afgeplat lichaam. Maximaal kan deze kleine garnaal 8 cm worden.


De Hollandse garnaal wordt ook wel grijze garnaal genoemd. Gepelde garnalen hebben een zoetige, roomachtige geur en een malse, stevige structuur.

De garnaal wordt in het najaar in de Nederlandse wateren gevangen. Wist je dat de Hollandse garnaal met specialen vistuigen wordt gevangen? De zogenaamde garnalenkor. Nadat de garnalen gevangen en gesorteerd zijn worden ze al gelijk aan boord gekookt.


Het bekendste recept met deze kleine garnaal is de garnalencocktail! Dit recept kan ook heel goed worden opgediend tijdens het kerstdiner!


Bron: Visbureau.nl


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 375 gram Hollandse garnalen
  • 50 gram Crème fraiche
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 tl Mosterd
  • 1 Sjalot 
  • 10 gram Bieslook
  • 1 Limoen
  • Romana sla
  • Gerookte zalm
  • 1 Grapefruit
  • 0,5 Granaatappel

Benodigdheden: 4 cocktailglazen

  1. Meng de Hollandse garnalen in een kom met de crème fraîche, Griekse yoghurt, mosterd, sjalot, bieslook en limoensap. Breng op smaak met zout en peper
  2. Leg blaadjes Romana sla tegen de rand van de cocktailglazen en schep de garnalen in de glazen.
  3. Maak vier roosjes van de plakken gerookte zalm. 
  4. Garneer de garnalencocktail met partjes grapefruit, granaatappelpitjes en een roosje van zalm.

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

15 december 2025
It's Veggietime
Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
8 december 2025
Missie en visie: Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
#supermarkt #vettevis #gezondekeuze #gerooktezalm #haring #visdag #retailmarketing #sevenseasinterna
door Philip de Graaf 1 december 2025
Consumenten zijn steeds bewuster bezig met hun voedingspatroon. Gezonde keuzes, transparantie over herkomst en gemak op het bord spelen daarin een steeds grotere rol. Vette vis zoals haring en zalm past perfect in dit plaatje. Het Voedingscentrum adviseert niet voor niets om twee keer per week vis te eten, waarvan mins
24 november 2025
Bij Seven Seas International staan kwaliteit, versheid en duurzaamheid centraal. Ontdek hoe wij dagelijks werken aan betrouwbare visproducten met impact.
17 november 2025
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurmerken duurzaamheid en voedselveiligheid waarborgen.
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurme
10 november 2025
Nederlanders en hun visconsumptie: trends, topsoorten en duurzame keuzes.
Meer berichten