Gerookte makreel

Een klassieke hardloper

Crossdock Transito Seven Seas

De hele gerookte makreel is en blijft toch een klassieke hardloper bij onze eigen rokerij. Wij geven jullie graag een kijkje in het productieproces van de makreel.


De makrelen worden eerst twaalf uur ontdooid in tubes en daarna worden ze door de kaak machine gehaald. De machine haalt de ingewanden eruit en later op de machine worden de makrelen geïnjecteerd met pekel water doormiddel van injectoren. Vervolgens worden de makrelen aan ijzeren spijlen geregen en gaan ze voor ongeveer vier uur de koelcel in. Dit proces noemen we ook wel ‘in de hang’.


In de vroege ochtend start de rookmaster de rookkasten op het programma. Het programma bestaat uit drogen, gaar stomen op 65 graden en tot slot wordt er rook overgeblazen. Dit proces duurt totaal ongeveer 5,5 uur. Eenmaal klaar met roken wordt de makreel in de koeltunnel (+- 2,9 °C) geplaatst. Als laatste stap wordt de makreel nog een keer gecontroleerd op kwaliteit en vervolgens ingepakt. Smullen maar!

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie en wij nemen contact met u op.

Neem contact met ons op

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

Vers gevangen Hollandse Nieuwe. Romig, stevig en topkwaliteit. Levering aan retail en foodservice
10 juni 2025
De eerste Hollandse Nieuwe van het seizoen is binnen! Lees waarom deze vangst van topkwaliteit is en wat wij voor jouw viswinkel of supermarkt kunnen betekenen.
SevenSeas, Hollandse Nieuwe, rondleiding, proeverij, Bunschoten-Spakenburg, Haring
28 mei 2025
Benieuwd hoe wij haring van topkwaliteit produceren? We nodigen je graag uit op onze locatie voor een vrijblijvende rondleiding mét haringproeverij.
vacature alert, Sevenseas, marketing, sales
27 mei 2025
Bij Seven Seas International – onderdeel van de Koelewijn Group – draait alles om vakmanschap, innovatie en natuurlijk: vis van topkwaliteit. Al meer dan 100 jaar zijn we wereldwijd actief in de internationale vishandel. We produceren een breed assortiment aan duurzame visproducten voor zowel de retailmarkt als foodserviceklanten in binnen- en buitenland. En daar zijn we trots op.
Hollandse Nieuwe haring recept met avocado en peper op een volkoren cracker met citroen
26 mei 2025
Hollandse Nieuwe is al jaren een favoriet op de Nederlandse menukaart. Traditioneel geserveerd met uitjes en zuur, maar deze vetrijke vis leent zich voor nog veel meer creatieve combinaties. En dat is goed nieuws voor wie op zoek is naar gezonde én verrassende gerechten met vis.
Bord hollandse nieuwe haring met ui en zuur van visleverancier Seven Seas International
19 mei 2025
Niet elke haring mag zomaar Hollandse Nieuwe heten. De benaming is sinds 2016 beschermd onder het Europese keurmerk Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS). Dit betekent dat de haring moet voldoen aan specifieke eisen, zowel qua vangstperiode als bereidingswijze.
15 mei 2025
Ontdek hoe Seven Seas International topkwaliteit Hollandse Nieuwe levert: ambacht, betrouwbaarheid en internationale productie in één.
Meer Posts