Gerookte makreel

Een klassieke hardloper

Crossdock Transito Seven Seas

De hele gerookte makreel is en blijft toch een klassieke hardloper bij onze eigen rokerij. Wij geven jullie graag een kijkje in het productieproces van de makreel.


De makrelen worden eerst twaalf uur ontdooid in tubes en daarna worden ze door de kaak machine gehaald. De machine haalt de ingewanden eruit en later op de machine worden de makrelen geïnjecteerd met pekel water doormiddel van injectoren. Vervolgens worden de makrelen aan ijzeren spijlen geregen en gaan ze voor ongeveer vier uur de koelcel in. Dit proces noemen we ook wel ‘in de hang’.


In de vroege ochtend start de rookmaster de rookkasten op het programma. Het programma bestaat uit drogen, gaar stomen op 65 graden en tot slot wordt er rook overgeblazen. Dit proces duurt totaal ongeveer 5,5 uur. Eenmaal klaar met roken wordt de makreel in de koeltunnel (+- 2,9 °C) geplaatst. Als laatste stap wordt de makreel nog een keer gecontroleerd op kwaliteit en vervolgens ingepakt. Smullen maar!

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie en wij nemen contact met u op.

Neem contact met ons op

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

15 december 2025
It's Veggietime
Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
8 december 2025
Missie en visie: Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
#supermarkt #vettevis #gezondekeuze #gerooktezalm #haring #visdag #retailmarketing #sevenseasinterna
door Philip de Graaf 1 december 2025
Consumenten zijn steeds bewuster bezig met hun voedingspatroon. Gezonde keuzes, transparantie over herkomst en gemak op het bord spelen daarin een steeds grotere rol. Vette vis zoals haring en zalm past perfect in dit plaatje. Het Voedingscentrum adviseert niet voor niets om twee keer per week vis te eten, waarvan mins
24 november 2025
Bij Seven Seas International staan kwaliteit, versheid en duurzaamheid centraal. Ontdek hoe wij dagelijks werken aan betrouwbare visproducten met impact.
17 november 2025
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurmerken duurzaamheid en voedselveiligheid waarborgen.
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurme
10 november 2025
Nederlanders en hun visconsumptie: trends, topsoorten en duurzame keuzes.
Meer berichten