De haringfileerders

Een kijkje in ons bedrijf

Tonijn MSC Seven Seas

Over een maand komt de Hollandse Nieuwe in ons land. Om alvast in de stemming te komen maken jullie kennis met onze haringfileerders!


Het gaat de afgelopen jaren erg goed met de verkoop van onze haring. Elk jaar wordt er meer haring ingekocht dan het jaar daarvoor. Dit jaar hadden we zelfs een tekort, zoveel was er verkocht. Dus dit jaar is wederom een recordjaar voor onze haring.


Al die haring moet natuurlijk ook gefileerd worden. De haring die bij ons binnenkomt is al zonder kop. Deze worden in een machine gelegd, die de verdere ingewanden, huid en graat eruit halen. Die machines kunnen dit razendsnel. Vervolgens komt de haring op de lijn bij onze fileerders terecht. Zij verwijderen de gemiste graatjes en zorgen ervoor dat de haring strak gesneden, netjes en schoon afgestreken in de schalen liggen. Daar zijn onze haringfileerders voor en we hebben ze hard nodig. Nadat de haring is gesneden, wordt hij verpakt naar wens van de klant: 2, 3 of 4 haring, met of zonder ui.


De kwaliteit van de Hollandse Nieuwe is vooralsnog onbekend. De haring moet minimaal 16% vet bevatten, voor hij gevangen mag worden. Eind mei zal onze inkoopdirecteur met een aantal collega’s vertrekken naar Schotland, waar het schip The Pathway op hen wacht. Dit schip vist uitsluitend voor ons bedrijf naar haring.


Het startsein voor de Hollandse Nieuwe begint met de veiling van het eerst vaatje haring op donderdag 22 juni. Vanaf vrijdag 23 juni zal de Hollandse Nieuwe overal te koop zijn. Tijdens die periode gaat er tot wel 10.000 haring per uur over de lijn gaan!


We wensen onze collega’s veel succes tijdens deze drukke periode!

Meer informatie? Laat een bericht achter via onderstaand formulier.

Neem contact met ons op

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

15 december 2025
It's Veggietime
Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
8 december 2025
Missie en visie: Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
#supermarkt #vettevis #gezondekeuze #gerooktezalm #haring #visdag #retailmarketing #sevenseasinterna
door Philip de Graaf 1 december 2025
Consumenten zijn steeds bewuster bezig met hun voedingspatroon. Gezonde keuzes, transparantie over herkomst en gemak op het bord spelen daarin een steeds grotere rol. Vette vis zoals haring en zalm past perfect in dit plaatje. Het Voedingscentrum adviseert niet voor niets om twee keer per week vis te eten, waarvan mins
24 november 2025
Bij Seven Seas International staan kwaliteit, versheid en duurzaamheid centraal. Ontdek hoe wij dagelijks werken aan betrouwbare visproducten met impact.
17 november 2025
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurmerken duurzaamheid en voedselveiligheid waarborgen.
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurme
10 november 2025
Nederlanders en hun visconsumptie: trends, topsoorten en duurzame keuzes.
Meer berichten