Vis van de maand

Schar

In deze eerste maand van het jaar wordt het platvisje Schar (Limanda limanda) in het zonnetje gezet! Deze jongen kan wel wat aandacht gebruiken, want hij wordt eigenlijk in Nederland niet zo veel geconsumeerd, in tegenstelling tot tarbot en griet.


De vis komt in het algemeen voor langs de Nederlandse kust, in de Noordoost-Atlantische Oceaan, Oostzee en Noordzee. Het is dus een zoutwatervis.


Schar is een smakelijke vis en makkelijk om te bereiden.



Alles wat je nodig hebt om een lekker scharretje te bakken in een citroen-knoflookboter:

Ingrediënten schar:


Bloem


Olie of boter



Ingrediënten citroen-knoflookboter (2-3 personen):


3 teentjes knoflook


1 el olijfolie


1 el boter


5 el citroensap


1 el gesnipperde verse peterselie


Zout en peper

  • Maak eerst de citroen-knoflookboter. 
  • Verhit daarvoor de olie op een halfhoog vuur in een pannetje. 
  • Knijp de knoflook uit boven de olie. 
  • Laat de knoflook zachtjes garen totdat de knoflook begint te kleuren, voeg dan de boter toe en laat de boter smelten in de pan. 
  • Voeg tot slot de peterselie en citroensap toe en peper en zout naar smaak.

  • Bestrooi de scharretjes beide kanten met zout en peper. 
  • Strooi wat bloem op een bord. 
  • Haal de scharretjes door de bloem heen en schud het overtollige bloem er af. 
  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de scharretjes in slechts enkele minuten per kant bruin en gaar. 
  • De filetjes zijn makkelijk van de graat af te tillen.

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
8 december 2025
Missie en visie: Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
#supermarkt #vettevis #gezondekeuze #gerooktezalm #haring #visdag #retailmarketing #sevenseasinterna
door Philip de Graaf 1 december 2025
Consumenten zijn steeds bewuster bezig met hun voedingspatroon. Gezonde keuzes, transparantie over herkomst en gemak op het bord spelen daarin een steeds grotere rol. Vette vis zoals haring en zalm past perfect in dit plaatje. Het Voedingscentrum adviseert niet voor niets om twee keer per week vis te eten, waarvan mins
24 november 2025
Bij Seven Seas International staan kwaliteit, versheid en duurzaamheid centraal. Ontdek hoe wij dagelijks werken aan betrouwbare visproducten met impact.
17 november 2025
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurmerken duurzaamheid en voedselveiligheid waarborgen.
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurme
10 november 2025
Nederlanders en hun visconsumptie: trends, topsoorten en duurzame keuzes.
4 november 2025
Seven Seas International is al meer dan 100 jaar actief in de visbranche. Een indrukwekkende geschiedenis in een dynamische markt.
Meer berichten