Vis van de maand
Schar

In deze eerste maand van het jaar wordt het platvisje Schar (Limanda limanda) in het zonnetje gezet! Deze jongen kan wel wat aandacht gebruiken, want hij wordt eigenlijk in Nederland niet zo veel geconsumeerd, in tegenstelling tot tarbot en griet.
De vis komt in het algemeen voor langs de Nederlandse kust, in de Noordoost-Atlantische Oceaan, Oostzee en Noordzee. Het is dus een zoutwatervis.
Schar is een smakelijke vis en makkelijk om te bereiden.
Alles wat je nodig hebt om een lekker scharretje te bakken in een citroen-knoflookboter:
Op de hoogte blijven?
Wordt lid van onze nieuwsbrief.

Consumenten zijn steeds bewuster bezig met hun voedingspatroon. Gezonde keuzes, transparantie over herkomst en gemak op het bord spelen daarin een steeds grotere rol. Vette vis zoals haring en zalm past perfect in dit plaatje. Het Voedingscentrum adviseert niet voor niets om twee keer per week vis te eten, waarvan mins








