Vis van de maand

Makreel

Beter laat dan nooit. Het visje van de maand april is: makreel! Makreel bevat veel meervoudig onverzadigde vetzuren (‘goede vetten’), is rijk aan vitamine A, B, C, D, E en K en makreel is vetlekker!


Als je naar de foodtrends kijkt, is en blijft een ready-to-eat product populair. Zo bieden wij van onze gerookte hele makreel ready-to-eat producten aan: makreelfilet, -flakes en -stripes. Deze zijn er in verschillende smaken, voor ieder wat wils!


Een schoolvoorbeeld van gezonde vette vis, die zoveel smaak heeft van zichzelf. Hier kunnen wij zeker wat mee! Zie hieronder voor een heerlijk recept van gerookte makreel met bleekselderij en een topping van citroen.



Alles wat je nodig hebt om een gerookte makreel te bereiden:

Ingrediënten voor 2 personen:

- 1 Hele gerookte makreel of 2 gerookte makreelfilet/-flakes

- 3 Stengels bleekselderij

- ½ Tablet visbouillon

- 125 ml Slagroom

- 2 Takjes verse tijm (eventueel gedroogd)

- 4 Zongedroogde tomaatjes (of meer)

- Snufje peper en zout

Bereidingswijze:

1. Knip 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm;

2. Bij de hele makreel: maak de makreel schoon, verwijder het vel en de graatjes (sla deze stap over als je gefileerde makreel gebruikt);

3. Leg de stukken makreel in het midden van het bakpapier;

4. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij de stengels in dunne plakjes en de tomaatjes in reepjes;

5. Verdeel de bleekselderij, tomaatjes en de tijm over de makreel en druppel er wat citroensap over;

6. Vouw de stukken bakpapier als pakketjes dicht en verwarm de pakketjes 4-5 minuten in de magnetron;

7. Kook ondertussen de visbouillon met 1½ eetlepel citroensap in tot er nog ca. 3 eetlepels over zijn. Roer de slagroom erdoor en kook het geheel nog 3-4 minuten in;

8. Voeg zout en peper naar smaak toe. Klop de saus met de staafmixer schuimig. Zet de pakketjes op twee borden, vouw ze open en schenk de saus over de makreel;

9. Eet smakelijk!

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

15 december 2025
It's Veggietime
Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
8 december 2025
Missie en visie: Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
#supermarkt #vettevis #gezondekeuze #gerooktezalm #haring #visdag #retailmarketing #sevenseasinterna
door Philip de Graaf 1 december 2025
Consumenten zijn steeds bewuster bezig met hun voedingspatroon. Gezonde keuzes, transparantie over herkomst en gemak op het bord spelen daarin een steeds grotere rol. Vette vis zoals haring en zalm past perfect in dit plaatje. Het Voedingscentrum adviseert niet voor niets om twee keer per week vis te eten, waarvan mins
24 november 2025
Bij Seven Seas International staan kwaliteit, versheid en duurzaamheid centraal. Ontdek hoe wij dagelijks werken aan betrouwbare visproducten met impact.
17 november 2025
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurmerken duurzaamheid en voedselveiligheid waarborgen.
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurme
10 november 2025
Nederlanders en hun visconsumptie: trends, topsoorten en duurzame keuzes.
Meer berichten