Kabeljauwfilet

Product van de maand april

Tonijn MSC Seven Seas

De KABELJAUW is een zoutwatervis die behoort tot de familie kabeljauwachtige. De Atlantische kabeljauw komt voor in grote delen van de noordelijke Atlantische Oceaan. Zijn verblijfplaats is door de jaren heen naar het noorden verschoven. Invloed van het klimaat is hier waarschijnlijk een oorzaak van.

                                                                                                                                       

De kabeljauw heeft een olijfgroene en bruin gevlekte rug en hij kan tot 1,5 meter lang worden, maar meet meestal 80 à 90 centimeter. Het is een roofvis die zich voedt met de ongewervelde bodemorganismen en vis. Overdag zwemmen ze in scholen, maar ’s nachts verspreiden ze zich om naar voedsel te zoeken.


Het beheer van de kabeljauw wordt goed in de gaten gehouden. Na een periode van inkrimpen, wordt er de laatste jaren een toename gezien van kabeljauw in hun paaibestand. Hoeveel er jaarlijks gevangen mag worden, hangt af van het bestand.


De kabeljauw is een van de meest geconsumeerde vis in Europa en wordt vooral in het wild gevangen. Er is ook kweekkabeljauw beschikbaar. Wij hebben de Atlantische kabeljauw. Deze wordt verantwoord gevangen in het wild en is dus MSC-gecertificeerd. Dit keurmerk garandeert dat de visserij plaatsvindt in een goed beheerd en gezond visbestand en dat de visserijtechniek weinig belastend is voor het milieu *

Wij bieden de kabeljauwfilet in onderstaande varianten aan:


De haas. Dit is het dikke rugstuk vis, van achter de kop tot halverwege de vis. Dit deel is perfect om te bakken in de oven of pan.

De staart. Dit is het achterste deel van de vis. Van halverwege de rug tot en met de staart. Dit gedeelte is dunner en daarom vaak wat goedkoper. Meestal wordt dit deel van de vis gebruikt in gerechten waarbij je kleinere stukken kabeljauw nodig hebt, zoals een viscurry. Maar natuurlijk is het ook goed te bakken.

De wam. Dit is het onderste gedeelte van de vis, bij de buik. Dit deel is ideaal om bijvoorbeeld kibbeling van te bakken.


Wij kunnen we de vis voor u marineren in verschillende smaken en verpakken naar wens. 


Natuurlijk hebben wij ook bij dit product een nieuw recept klaargezet. Omdat de tijd van de witte asperges is aangebroken, hebben wij dit keer een heerlijk gerecht van asperges met kabeljauw! 


Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Dat kan via de button 'contact' rechts bovenin of door te bellen naar ons verkoopkantoor. Wij helpen u graag.


* Bron: Visbureau.nl


Ingrediënten voor 2 personen:

• 1 citroen

• 100 gr gezouten roomboter op kamertemperatuur

• 10 takjes verse bieslook fijngehakt

• 4 takjes peterselie

• 1 teentje knoflook

• Zout en peper

• 60 gr paneermeel

• 60 gr geraspte Parmezaanse kaas

• 50 gr ongezouten roomboter

• 800 gr witte asperges 

• 2 kabeljauwhaasjes

• Scheut olijfolie 

• Scheut melk

• 1 stokbrood 

1. Verwarm de oven voor op 200⁰C op de grillstand. Pers de helft van de citroen uit, snijd de andere helft in partjes en houd apart. 

2. Maak de kruidenboter door 100 gr gezouten roomboter, bieslook, de helft van de  peterselie, knoflook, zout, peper en het citroensap met een mixer te mengen tot een luchtig geheel. 

3. Meng het paneermeel in een keukenmachine met de overige peterselie, Parmezaanse kaas en de ongezouten roomboter. 

4. Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Breng een pan water met een scheut melk en snufje zout aan de kook. Kook de asperges 7 minuten en laat 10 minuten nagaren in het vocht. De melk zorgt ervoor dat de kleur van de asperges blank blijft. De asperges zijn klaar als je er met een mes eenvoudig doorheen prikt. Of als je een asperges op een vork legt en hij buigt lichtjes door. Tip: Gooi de resten asperge niet weg. Maak van de onderkanten en schillen een heerlijke aspergesoep!

5. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Besmeer één kant van de filets met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi vervolgens met het paneermengsel. Druk zachtjes aan totdat het paneermeel goed blijft plakken aan de kabeljauw.

6. Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. in de oven. De vis mag nog een beetje glazig van binnen zijn.

7. Snijd het stokbrood in stukken. Serveer de kabeljauw met de asperges en het stokbrood met kruidenboter. Giet evt. wat gesmolten boter over de asperges. Bestrooi het geheel met wat peterselie en garneer met de citroenpartjes.


Eet smakelijk!


Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

15 december 2025
It's Veggietime
Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
8 december 2025
Missie en visie: Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
#supermarkt #vettevis #gezondekeuze #gerooktezalm #haring #visdag #retailmarketing #sevenseasinterna
door Philip de Graaf 1 december 2025
Consumenten zijn steeds bewuster bezig met hun voedingspatroon. Gezonde keuzes, transparantie over herkomst en gemak op het bord spelen daarin een steeds grotere rol. Vette vis zoals haring en zalm past perfect in dit plaatje. Het Voedingscentrum adviseert niet voor niets om twee keer per week vis te eten, waarvan mins
24 november 2025
Bij Seven Seas International staan kwaliteit, versheid en duurzaamheid centraal. Ontdek hoe wij dagelijks werken aan betrouwbare visproducten met impact.
17 november 2025
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurmerken duurzaamheid en voedselveiligheid waarborgen.
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurme
10 november 2025
Nederlanders en hun visconsumptie: trends, topsoorten en duurzame keuzes.
Meer berichten