Heek

Vis van de maand januari

Tonijn MSC Seven Seas

De HEEK is een zeevis, onderdeel van de orde van kabeljauwachtigen. Hij kan tot 1,4 meter lang worden en weegt maximaal 15 kilo. De heek heeft in verhouding een grote kop en een slank lichaam met zilveren zijdes.


De heek is een vis die veel wordt gegeten in Zuid-Europa. Daar staat hij bekend onder de naam Merluza. In de Nederlandse beroepsvisserij is de heek van weinig belang, maar hij wordt wel vrijwel het hele jaar door aangevoerd. Onze heek is MSC wild gevangen in het zuidoostelijke deel van de Atlantische oceaan.


Dit visje is enorm gezond. Hij is weinig vet en bevat veel licht verteerbare eiwitten. Het vlees van de heek is heerlijk zacht. Verder bevat de heek stoffen die helpen om de concentratie suiker in het bloed te verlagen. Het visvlees valt makkelijk uit elkaar in verse conditie en tijdens de bereiding wordt hij steviger.


Wist je dat veel lekkerbekken gemaakt worden van heek? Daarom hebben we een recept om zelf de lekkerbek te bakken.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 verse heekfilets
  • 100 gram bloem
  • 220 ml (koolzuurhoudend) water (of bier)
  • Olie (genoeg om een pan te vullen)
  • Kibbelingkruiden
  • Ravigottesaus

1. Verhit de olie in een pan. 

2. Maak een papje van de bloem en het water. 

3. Haal de heekfilets door het meelpapje en frituur deze goudbruin in de pan met olie. 

4. Laat de lekkerbekjes uitlekken op keukenpapier. 

5. Leg ze op het bord en kruid ze naar smaak. Serveer met de ravigottesaus. 


Dit is goed te combineren met gebakken krieltjes en een salade.


Eet smakelijk!

Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

15 december 2025
It's Veggietime
Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
8 december 2025
Missie en visie: Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
#supermarkt #vettevis #gezondekeuze #gerooktezalm #haring #visdag #retailmarketing #sevenseasinterna
door Philip de Graaf 1 december 2025
Consumenten zijn steeds bewuster bezig met hun voedingspatroon. Gezonde keuzes, transparantie over herkomst en gemak op het bord spelen daarin een steeds grotere rol. Vette vis zoals haring en zalm past perfect in dit plaatje. Het Voedingscentrum adviseert niet voor niets om twee keer per week vis te eten, waarvan mins
24 november 2025
Bij Seven Seas International staan kwaliteit, versheid en duurzaamheid centraal. Ontdek hoe wij dagelijks werken aan betrouwbare visproducten met impact.
17 november 2025
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurmerken duurzaamheid en voedselveiligheid waarborgen.
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurme
10 november 2025
Nederlanders en hun visconsumptie: trends, topsoorten en duurzame keuzes.
Meer berichten