(Regenboog)forel

Vis van de maand oktober

Tonijn MSC Seven Seas

Forel is een verzamelnaam voor vele verschillende soorten vis; zowel wild als gekweekt, maar ook voor zowel zoet- als zoutwatervissen.


De Regenboogforel is de bekendste en populairste forel in Nederland. Deze kweekforel is een zoetwatervis. Qua gezonde vetten, prijs en smaak is de forel een uitstekende keuze. De forellen worden op de juiste manier gekweekt, er komt geen antibiotica bij kijken. Een zeer verantwoorde keuze voor de mens!


Forel kan worden gerookt, gekookt, gestoofd, gepocheerd, gebakken of gegrild én in de oven worden bereid. Wij hebben voor jullie een lekker recept opgezocht met Forel.


Bron: Visbureau.nl


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 forellen, schoongemaakt
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 3 el sherry of witte vermout
  • 1 el olie
  • ½ citroen, in dunne plakjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 3 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 bosuitje, fijngehakt

  1. Meng de sojasaus, sesamolie, sherry en olie en bestrijk de binnen- en buitenkant van de forellen ermee. Leg de citroenplakjes in de buikholten.
  2. Meng knoflook met gember, rode peper en bosui en vul de vissen met ¾ deel van dit mengsel.
  3. Leg de forellen in een stoommandje boven een pan met een bodem kokend water. Verdeel de rest van de vulling erover en schenk de rest van het sesamoliemengsel erop.
  4. Stoom de forellen afgedekt in 12-15 minuten gaar.
  5. Serveer er een komkommer-tomatensalade of sugarsnaps of peultjes bij.

 

Bron

Kookboek "Over Vis & Vis"


Op de hoogte blijven?

Wordt lid van onze nieuwsbrief.

15 december 2025
It's Veggietime
Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
8 december 2025
Missie en visie: Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid
#supermarkt #vettevis #gezondekeuze #gerooktezalm #haring #visdag #retailmarketing #sevenseasinterna
door Philip de Graaf 1 december 2025
Consumenten zijn steeds bewuster bezig met hun voedingspatroon. Gezonde keuzes, transparantie over herkomst en gemak op het bord spelen daarin een steeds grotere rol. Vette vis zoals haring en zalm past perfect in dit plaatje. Het Voedingscentrum adviseert niet voor niets om twee keer per week vis te eten, waarvan mins
24 november 2025
Bij Seven Seas International staan kwaliteit, versheid en duurzaamheid centraal. Ontdek hoe wij dagelijks werken aan betrouwbare visproducten met impact.
17 november 2025
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurmerken duurzaamheid en voedselveiligheid waarborgen.
Bij Seven Seas International werken we met ASC, MSC en IFS gecertificeerde vis. Lees hoe deze keurme
10 november 2025
Nederlanders en hun visconsumptie: trends, topsoorten en duurzame keuzes.
Meer berichten